Aseris hakkab taas tööle katusekivitehas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri tehas toodab ka telliseid, kuid esialgu seda liini ei käivitata.
Aseri tehas toodab ka telliseid, kuid esialgu seda liini ei käivitata. Foto: Liis Treimann

Ida-Virumaal Aseris asuv AS Wienerberger käivitab veebruari keskel oktoobris ajutiselt suletud katusekivitehase, tellisetootmine taastatakse kevadel.

Kuigi algselt planeeriti katusekivitehase seiskamist kevadeni, alustab 60 töötajaga tehas tööd juba veebruari keskpaigast, kirjutab Põhjarannik.

«Kuna vanade eterniitkatuste aeg on ümber saamas ning inimesed otsivad nende asemele midagi püsivamat, siis katusekivide müük ilmselt kasvab,» ütles ASi Wienerberger juhatuse liige Raivo Vasnu, kelle sõnul on osa tooteid juba laost otsa saanud ning seetõttu tuleb tootmist alustada.

Katusekivitehase töötajad vahepealsel perioodil sundpuhkusel ei olnud, neile leiti tegevust ehitus- ja koristustöödel ning toodete ümberpakkimisel. Sundpuhkusel ei ole ka tellisetehase töötajad, kellele on samuti rakendus leitud.

Vasnu sõnas, et suurt elavnemist ehitusturul sel aastal nad ei prognoosi ning panustavad sellele, et aasta lõpus ots otsaga kokku tulla ja olukord võib tema hinnangul paremaks muutuda alles aastal 2010.

«Samas on Eestis praegu võtta odavat tööjõudu ning nendel, kes ehitada soovivad, on hea võimalus seda teha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles