Rohelised riigikogulased põletasid kuluhüvitisi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsitud 500-kroonised on enamasti üsna kehva kvaliteediga, mistõttu tunneb võltsimistunnustega rahatähe lähemal vaatlusel kergesti ära, kinnitab prokuratuur.
Võltsitud 500-kroonised on enamasti üsna kehva kvaliteediga, mistõttu tunneb võltsimistunnustega rahatähe lähemal vaatlusel kergesti ära, kinnitab prokuratuur. Foto: Aivar Aotäht/ Sakala.

Kui enamik teisi riigikogu liikmeid pidas siiski kulude hüvitamisel piire ja arvestusi, siis rohelised kulutasid summa jäägitult ning jäid detsembris koguni miinusesse.


Näiteks roheliste liige Maret Merisaar oli detsembri alguses miinuses 14 225 krooniga ehk oli esitanud raamatupidamisele hüvitamiseks suuremaid arveid, kui neid maksta saab, kirjutab

Äripäev

.

Merisaare erakonnakaaslane Marek Strandberg oli 1. detsembri seisuga 13 246 krooniga miinuses. Ka kõige kopsakamad summad lähetustele kulutasid Merisaar ja Valdur Lahtvee, vastavalt 113 000 ja 62 305 kr.

«Aastal 2007 ei teadnud me, et kui kuluhüvitisteks mõeldud summa aasta lõpus kasutamata jääb, siis seda enam järgmisel aastal kasutada ei saa. Eelmisel aastal mõtlesime, et oleme targemad - elasime rahulikult. Kuna mina oskan inglise keelt, siis mõtlesin, et käin ja tutvustan Eestit välismaal,» rääkis Merisaar.

36 saadikut kasutas kuluhüvitise jäägitult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles