Suuremad pangad: meie pole keskpangalt laenu küsinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro logo
Euro logo Foto: SCANPIX

Eesti Panga asepresidendi Ülo Kaasiku kinnitusel said ka mõned Eestis tegutsevad kommertspangad Euroopa Keskpangast sooduslaenu. Suurimad pangad aga kinnitavad, et selleks pole vajadust olnud.

Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik tõdes usutluses Postimehele, et keskpangalt võtsid pikaajalist odavat laenu ka mõned Eesti krediidiasutused. Triljoni euro suurusest Euroopa Keskpanga (EKP) laenust on Eesti Panga katta 0,26 protsenti ehk 2,6 miljardit eurot.

Swedbanki finantsdirektori Heiki Raadiku sõnul ei ole pank EKP pakutud soodsat laenuraha kasutanud, kuna panga omavahendid on piisavad. Seda, et keskpanga laenuraha pole kasutatud ei Eesti ega grupi tasandil kinnitas ka SEB.

«Nordea Pank Eesti saab finantseeringuteks vajalikud ressursid oma emaettevõttelt, mistõttu puudub meil vajadus kasutada Euroopa Keskpangalt Eestile eraldatud lühiajalise laenamise võimalust,» tõdes ka Nordea Eesti krediidijuht Ivar Kallast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles