LHV: pettuskirja saatmiseks kasutati välismaist serverit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga kontor
LHV panga kontor Foto: Laura Oks

LHV Panga teatel kasutati kolmapäeval ringelnud pettuskirja levitamiseks välismaist serverit ja ühte paljudest rämps- ja pettuskirjade edastamise võrgustikest.

«Petukirja saatja selgunud ei ole ning suure tõenäosusega ei selgugi,» ütles LHV Panga turundus- ja meediasuhete juht Andres Kask neljapäeval BNSile.

«Arvestades, et kiri oli ingliskeelne, LHV klientide jaoks segase sisuga ning suhteliselt selgelt petukirjana tuvastatav, eeldame, et tegemist oli ilma suurema ettevalmistuseta möödaminnes üritamisega. Selliseid ründeid tehakse maailmas erinevate pankade vastu päevas sadu,» rääkis ta.

Kask rääkis, et praeguseks hetkeks ei ole LHV Pangale teadaolevalt ükski panga klient petukirja kaudu oma paroole sisestanud ning seega ei ole kirjaga seoses otseseid probleeme panga klientide jaoks tekkinud.

«Hoiatame jätkuvalt inimesi oma paroolide igasuguse jagamise eest ning soovitame kahtluse korral alati panka helistada või kirjutada,» lisas ta.

Eestis levis kolmapäeval elektrooniline petukiri lingiga, mis viis LHV Panga kujunduselemente kasutavale kodulehele, kus paluti sisestada internetipanga kasutajanimi ja salasõna.

LHV palus kolmapäeval panga klientidel oma andmeid LHV Panga sisselogimist meenutavale tundmatule veebilehele mitte sisestada, sest kiri pole seotud LHV Pangaga. Panga kinnitusel on tegemist pettusega, sest pank ei küsi kunagi e-maili teel kliendi käest turvatunnuseid. Pank palus kirja saajatel see kustutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles