Tänavused Kuldmuna parimad saadetakse Cannes Lionsi tippkonkursile

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmuna.
Kuldmuna. Foto: SCANPIX

Tänavusele «Kuldmuna» konkursile saab märtsi lõpuni esitada  töid reklaami-, disaini-, üritusturunduse-, meedia- ja suhtekorralduse valdkonnas. Kolm tänavuse konkursi silmapaistvamat tööd saadetakse korraldajate kulul rahvusvahelisele loovideede festivalile Cannes Lions.

Reklaamiagentuuride Liidu (ERAL) presidendi Rein Iida sõnul otsustas ERAL võtta sihi rahvusvahelise konkursi suunas, et motiveerida Eesti reklaami-, turundus- ja PR-spetsialiste hindama oma seniseid ning tulevasi projekte maailma mastaabis.

«Eesti turg on küll väike, kuid see ei tähenda, et me peame ka mõtlema sama väikestes piirides. Tahame oma konkursiga kutsuda agentuure ja kliente üles olema julged ja ambitsioonikamad, otsima inspiratsiooni mujal maailmas toimuvast ning pürgima ka rahvusvahelisel tasandil konkurentsivõimelisi töid tegema,» selgitas Iida uuenduste tagamaid.

«Agentuure, loovinimesi ja kliente, kes suudaksid maailmatasemel lahendusi luua, on kindlasti Eestis olemas. Et neid saaks rohkem ning et nad hakkaksid tulevikus olema sagedased külalised ka rahvusvahelistel kommunikatsioonikonkurssidel, on vaja suuremat klientidepoolset teadlikkust ja nõudlust konkurentsivõimeliste lahenduste väljatöötamise järele,» lisas ta.

Loova kommunikatsiooni konkurss «Kuldmuna 2012» toimub 14. korda. ERAL korraldab üritust koostöös Eesti Üritusturunduse Liidu, Eesti Meediaagentuuride Liidu, Eesti Suhtekorraldajate Liidu ja digivaldkonna esindajatega.

Viie kommunikatsioonivaldkonna žüriid valivad välja Kuld-, Hõbe- ja Pronksmuna-väärilised tööd, lisaks selgub konkursi käigus iga valdkonna aasta agentuur, valitakse aasta klient ning antakse välja žüriide eriauhindu. Tööd, millel nähakse enim potentsiaali rahvusvahelisel tasandil, pääsevad konkursi korraldajate rahastusel osalema Cannes Lionsi rahvusvaheliste loovideede konkursil. Auhinnasaajad kuulutatakse välja «Kuldmuna 2012» gaalal, mis toimub 17. mail Pärnu Kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles