Aruanne: digilevi suurepärane, mobiilne internet vajab arendamist

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netipulk. Foto on illustreeriv.
Netipulk. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Majandusminister Juhan Parts tutvustas valitsuse pressikonverentsil sideteenuste analüüsi, mille järgi digilevi katab Eestit täielikult, kuid probleeme on mobiilse andmesidega.

Parts märkis, et tehnilise järelevalve ameti analüüsi põhjal katab digilevi sajaprotsendiliselt Eesti. Seega peaksid ka kõik vabalevi kanalid (ERRi kaks programmi, Kanal 2 ja TV 3 ning Tallinna munitsipaaltelevisooon) olema kõikides kodudes nähtavad.

«Kui on normaalne vastuvõtutehnika inimeste kodudes, siis vabalevi kanalid peaksid olema kättesaadavad,» ütles Parts.

Parts möönis, et majapidamistes, mis on paksu metsa või mäe taga, võib olla probleeme digitelevisooni vastuvõtul. Minister lisas, et sellised majapidamised saavad riigi kulul tehnilist abi Leviralt.

Ka mobiililevi on Eesti suurepärane, kõnede õnnestumise tõenäosus on ministri sõnul saavutanud tehnilise lae, olles parem kui 98 protsenti.

Analüüs leiab siiski, et mobiilifirmad peavad parandama internetiteenuse kvaliteeti, et tulla toime kasvavate andmesidemahtudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles