Aaviksoo: streik veenis haridusreformi möödapääsmatuses

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Haridusminister Jaak Aaviksoo kinnitas, et sel nädalal aset leidnud õpetajate streik süvendas tema veendumust haridusreformi vajalikkuses.

Tahaksin streikijatele tänu avaldada. Kui enne streiki olin veendunud, et haridusreform on vajalik, siis nüüd olen veendunud, et see on möödapääsmatu. Tõenäosus, et seda on võimalik teha, on kasvanud kordades. Loodan, et valitsus suudab seda ära kasutada, aga ta suudab seda ainult siis, kui sellele on laiem toetus. 
 «Tahaksin streikijatele tänu avaldada,» lausus Aaviksoo tööandjate keskliidu aastakonverentsil «Tuulelohe lend».  «Kui enne streiki olin veendunud, et haridusreform on vajalik, siis nüüd olen veendunud, et see on möödapääsmatu. Tõenäosus, et seda on võimalik teha, on kasvanud kordades. Loodan, et valitsus suudab seda ära kasutada, aga ta suudab seda ainult siis, kui sellele on laiem toetus.» 
 
Aaviksoo rõhutas samas taas, et kutsehariduse roll peab kasvama. 
 
«Kuulsite, milline rahulolematus oli kõrgharidusreformiga nii üliõpilaste kui kõrgkoolide poolt, kuigi mõlemad saavad seeläbi rohkem raha?» märkis Aaviksoo. «Midagi on Eesti ühiskonnas sürrealistlikku.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles