Remondiks ja äri alustuseks võetud laenud viisid kodu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Tallinlane Meelis Puur kaotas töö ega suutnud tasuda vanaisalt päranduseks saadud maja remondiks ja äri alustamiseks võetud laenude tagasimakseid. Nii läks maja sundmüüki.  

Puur rääkis ETV saatele «Aeg luubis», et kuigi maja on müüdud, elab ta seal koos perega edasi. «Uuele omanikule ütlesin ka, et eks siis kohtu kaudu peab välja tõstma. Kuskile minna ei ole, tööd ka praegu ei ole.»

Võlgu oli Puuril kahelt firmalt ALG Liisingu AS ja OÜ Cityinvesteeringud ja Konsultatsioonid kokku üle kahe miljoni krooni. Tegu oli lühiajaliste laenudega ning seetõttu olid tagasimaksed ligi 30 000 ja 20 000 krooni kuus. Maksmisega jäi mees jänni juba mõni kuu pärast laenude võtmist.

Veel enne remonti neljale miljonile kroonile hinnatud maja läks kaubaks alles kolmandal pakkumisel 2,5 miljoni krooni eest. Müügisumma aga Puuri võlgu täielikult ei katnud ja kodu kaotanud mehel on ikka veel kaelas kopsakas võlg.

Puuri juhtumiga tegelenud kohtutäitur Mati Kadak rääkis, et tööd on rohkem ja asju tuleb müüa üha sagedamini. Samas on ostjate leidmine keeruline. «Ostjaid võib-olla oleks, aga ostjad ei saa finantseeringut,» sõnas Kadak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles