Vitsur: kulude kokkuhoid on devalveerimisest etem

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Eesti Arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri sõnul on Eesti krooni devalveerimine praegu pigem teoreetiline ning ta usub, et Eesti suudab minna kulude alandamise teed.



Vitsur ütles ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et Eesti jaoks on devalveerimise puhul oluline küsimus, mis teel seda teha. «Kuivõrd Eestis on fikseeritud kurss, siis devalvatsioon otsuse läbi on Eestile väga valus,» vahendavad ERR Uudised.

Vitsur märkis, et kõige valusamaks teeb devalveerimise asjaolu, et siin on antud laene sisetoodangust rohkem ning suur osa sellest on eurolaenud.

«Kujutagem ette, kui meil on praegu 260 miljardit laenusid ja homme on neid veerand või kolmandiku võrra rohkem," selgitas Arengufondi nõunik.

Küsimusele, mida peaks inimene praeguses olukorras tegema, vastas Vitsur, et ta usub seadusesse ning raha hoiustamisesse pangas, kuna ka Eestis on hoiused kuni 50 000 euro ulatuses tagatud.

«Kulla hind on minu eluajal kõikunud üle 20 korra. Kullas võib edukalt spekuleerida, aga võib ka sama edukalt näppu lõigata ning kinnisvara hindu me teame,» ütles Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles