Ahjas äratatakse lihatootmine taas elule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstus.
Lihatööstus. Foto: Egert Kamenik

Aasta eest Võrus Näpsi kaubamärgi all tootmist alustanud Luha AV taaskäivitab Põlvamaal Ahjal asuvat tootmishoonet, mille sulgemine soomlaste Atria poolt kaks aastat tagasi piirkonnale sotsiaalse katastroofi põhjustas.

Juba mõnda aega käib Ahjal kaks aastat tühjana seisnud vorstitsehhis lihamassi soolikasse toppimine, üks tootmise taga olevatest ärimeestest on Aigar Pindmaa, kes on oma kunagistes valdustes ringiga tagasi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See ruum saab varsti olema seadmeid täis, täna on siin teine uus Näpsi-liin, mille me lähiajal käivitame, ja eks me siis kogu tootmisega kolime ära Võrumaalt Ahjale, aga Võrus ei jää maja tühjaks, sinna on teised plaanid,» rääkis Pindmaa.

Aasta eest Võrus Näpsi kaubamärgi all lihapalade ja minipirukate tootmist alustanud ettevõte saadab tuleval kuul esimesed koormad Soome, ka uut lihatoodangut on plaanis hakata lisaks Eestile välisturgudel pakkuma, lool on ka teine tahk: lisaks uut moodi lihatoodetele tähendab tsehhi taaskäivitamine piirkonna jaoks ka uusi töökohti.

Kaks aastat tagasi, kui tsehhi viimane omanik, soomlaste Atria Ahjal tootmise kinni pani, põhjustas see piirkonnas sotsiaalse katastroofi, tööta jäi 90 inimest, praegu koostab kunagi Wõro Kommertsi juhina selle tootmishoone rajanud Pindmaa juba nimekirja järjekorda ootavatest töösoovijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles