Eesti disainifirmad lähevad Koreasse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamibüroo Tank juht Joel Volkov.
Reklaamibüroo Tank juht Joel Volkov. Foto: Priit Simson

14 Eesti disaini- ja reklaamifirma esindajat asuvad laupäeval teele Lõuna-Koreasse loomaks kontakte sealsete ettevõtetega, kes soovivad siseneda Euroopa turule.

«Sisuliselt läheme me kohtuma Korea ekspordihuviliste ettevõtetega, kellel on head tooted ja kes tahavad siseneda Euroopa Liidu turule, kuid ei oska veel oma tooteid ja teenuseid meie maitsele sobivaks disainida,» selgitas reklaamiagentuuri Tank juht Joel Volkov.

«Toodete all mõtleme küll pigem pakendeid, veebi, kasutajaliideseid, reklaami ja muud n.ö. pehmet disaini osa, mille osas on meie disainerid osavad ning suudavad heal Skandinaavia tasemel asju luua,» lisas ta.

Teenusmajanduse koja juhatuse aseesimehe Ville Jehe sõnul sisenevad suured Korea ettevõtted Euroopa turule tavaliselt Saksamaa või mõne muu suurriigi kaudu. Eesti kaudu võiksid Euroopa turule siseneda väiksemad ettevõtted, kellel ei ole veel kogemusi ning ka sisenemiskulud on siin väiksemad.

Disainifirmad võtavad Koreasse kaasa president Toomas Hendrik Ilvese põhjaliku videotervituse.

«Ta on elanud sellele projektile kaasa juba pikka aega,» selgitas Volkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles