Tartlastest korterimüüjad praegu pigem passivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe tänava kortermaja.
Tähe tänava kortermaja. Foto: Margus Ansu

Tartus kahaneb silmatorkavalt vanemate korteritega tehtavate tehingute arv – eraisikutest omanikud pigem ootavad müügiga kui langetavad hinda.

Elamispindadega tehtud tehingute arv langes võrreldes buumiaja tipuga statistiliselt 74 protsenti ja tehingute väärtus 17 protsenti, kirjutab Õhtuleht.

Kui 2006. aasta novembris osteti-müüdi Taaralinnas 268 korterit, siis eelmise aasta novembris kõigest 58 ning võrreldes 2007. aasta 2092-ga osteti ja müüdi mullu kokku vaid 1416 korterit.

Kinnisvarabüroo Tõnisson juhatuse liige Sulev Puusaar kinnitas, et Tartu Annelinna piirkonnas on järelturu korterite hinnad langenud keskmiselt 11–13 protsenti, samas kui linna piiri taha ehitatud uutes kortermajades on hinnalangus olnud umbes 30 protsenti.

Kuigi Tartus on kinnisvaratehingute arv vähenenud Eestis kõige enam, ei ole ka hinnalangus olnud kõige väiksem ning kõrgel püsivad need vaid tänu ülikooli, kliinikumi ja teadusasutuste töötajatele, kelle palku on viimasel ajal tõstetud, ka peatati Tartus uute kortermajade ehitus varem kui Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles