Eesti Energia: streik Narva elektrijaamade tootmist ei vähenda

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaam.
Narva Elektrijaam. Foto: Peeter Langovits

Narva elektrijaamad ei vähenda elektri tootmist seoses planeeritava energeetikute streigiga.

Eesti Energia Narva elektrijaamade juht Tõnu Aas ütles, et energeetikute ametiühing on neile teada andnud kavatsusest korraldada reedel, 9. märtsil streik ning vähendada elektri tootmist Eesti elektrijaamas.

«Oleme seisukohal, et tootmisplaanis ette nähtud tootmismahud tuleb täita ka streigi korral ning Narva elektrijaamades elektri tootmise vähendamine ei tule kõne alla,» sõnas Aas. «Tootmismahu vähendamine seab ohtu Eesti elektrisüsteemi stabiilsuse ning seda ei saa me lubada.»

Vastava seisukoha edastasid Narva elektrijaamad ka ametiühingule.

Aas kinnitas, et Narva elektrijaamad on valmis streigi korral korraldama tööd nii, et tootmisplaanid saavad täidetud täies mahus ja Eesti varustuskindlus saab tagatud.

Vastavalt seadusele peab ametiühing streigi korral planeeritava koormuse vähendamise kooskõlastama tööandajaga ehk Narva elektrijaamadega.

Kui omavahelist kokkulepet ei saavutata, kaasatakse edasistesse läbirääkimistesse riiklik lepitaja. Riikliku lepitaja otsus on kohustuslik.

Aas rõhutas, et sanktsioneerimata ja omavoliliselt ei tohi ametiühingud ega Narva elektrijaamade töötajad jaamade tootmist vähendada.

«Selline tegevus on ebaseaduslik ja lubamatu ka streigi puhul,» väitis Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles