Horizon Tselluloosi ja Paberi AS käivitas uue tselluloosikeeduliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS Kehras
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS Kehras Foto: Priit Simson

Kehras asuv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS käivitas uue tselluloosikeeduliini, mille avasid täna keskkonnaminister Keit Pentus ning Tolaram Grupi Eesti juht Sonny Aswani.

Uus liin on osa Horizoni 55 miljoni euro suurusest kolmeaastasest investeerimisprogrammist.

«Uus tehnoloogia vähendab vabriku energiakulu 25 protsenti ning veetarbimist 0,7 miljoni kuupmeetri võrra aastas. Vabriku CO2 heitmed vähenevad 35 protsendi võrra ning energia kokkuhoid ulatub aastas 2,5 miljoni euroni,» möönis tõi Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse liige Aime-Kersti Kelder

Uue tselluloosikeeduliini tarnis globaalne tehnoloogiaettevõte Metso ning see koosneb kahest katlast laiusega 5,3 meetrit ning kõrgusega 18 meetrit ja kolmest akumulaatorist, mille vastavad mõõtmed on 4,8 meetrit ning 22 meetrit.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib toodangut 52 riiki. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 80 miljonit eurot, millest ligi 40 miljonit eurot on suunatud investeeringutesse heitmete vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles