TTÜ sõlmis Vene riigifirmaga energeetika alal ulatusliku lepingu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ ja Vene Föderatsiooni ettevõte RAO Rosneftegazstroy sõlmisid energeetika alal ulatusliku lepingu.
TTÜ ja Vene Föderatsiooni ettevõte RAO Rosneftegazstroy sõlmisid energeetika alal ulatusliku lepingu. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik ja Vene Föderatsiooni ettevõtte RAO Rosneftegazstroy esindaja Andrei Savenko allkirjastasid kahepoolse ulatusliku raamlepingu. 

Raamleping hõlmab energeetika valdkonnas uudsete tööstuslike tehnoloogiate rakendamist ja põlevkivi gaasistamise plasmatehnoloogia mudeli väljatöötamist. Koostöösse kaasatakse TTÜ Virumaa Kolledž, mis pakub professionaalset õpet ja laboriseadmeid.

TTÜ rektor Andres Keevallik kinnitas, et lepinguga algab ulatusliku koostöö esimene etapp.
«Meie teadlased ja RAO Rosneftegazstroy spetsialistid on andmas tõsist panust alternatiivenergeetika uurimise valdkonnas,» ütles Keevallik.

RAO Rosneftegazstroy on Vene Föderatsiooni nafta- ja gaasitööstuste ehitiste ja tsiviilehituse suurettevõte, mille klientideks on taristu- ja tööstusettevõtted. Kontsernil on esindused Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Lähis-Idas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles