Rahulolematu Reelika

, www.directo.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reelika on firmas töötanud pisut üle poole aasta. Kolm-neli kuud pärast tööletulekut kurtis ta oma juhile Urvele, et tema palk on liiga väike ja oluliselt väiksem, kui ta ootas.

Tema tasu koosneb püsiosast ja tulemustasust väga selgelt mõõdetava müügitulemuse eest. Esialgu lohustas Urve Reelikat, et ta on veel vähe firmas töötanud ja esimestel kuudel ongi raske tulemustasu saada. Sellegipoolest jätkas Reelika pidevat kurtmist nii Urvele kui ka teistele kolleegidele. Kuigi tegelikult on tal täpselt sama palgasüsteem kui teistel, on tema pidev kurtmine tekitanud negatiivse õhkkonna. Urvele on teised töötajad isegi vihjanud, et miks Reelikale teistest vähem makstakse (kuigi tulemuspalgasüsteem on kõigil sama). Reelika argument on, et talle lubati rohkem palka. Tegelikult tutvustati talle firma palgapõhimõtteid juba töövestlusel.

Urve tunneb ka ennast halvasti, sest ühelt poolt on väiksem tulemustasu tingitud ka kehvemast olukorrast majanduses, kuid teiselt poolt ilmselt hindas Reelika ka oma võimeid üle, kui eeldas maksimaalset tulemustasu. Ka ei ole Reelika ise väga entusiastlik uusi kliendisuhteid looma. Muidu on Reelika kohusetundlik töötaja, kes tunneb hästi oma valdkonna tooteid ja on saavutanud olemasolevate klientidega väga hea kontakti.

Hiljuti kuulis Urve, et Reelika oli ka kliendile kurtnud, kui väikest palka talle makstakse. Urve oli pahane, et Reelika firmat negatiivses valguses näitas, aga ei öelnud midagi, sest kuulis seda privaatses vestluses. Reelika on ka viimasel ajal rääkinud, et teenis eelmises kohas oluliselt rohkem ja et teda kutsutakse sinna tagasi. Urve ei tea, kas need väited on tõsi või blufib Reelika. Kuigi Reelika on oma kurtmisega Urve ära tüüdanud, ei soovi ta, et Reelika lahkuks.

Kuidas lahendada olukord nii, et Reelika lõpetaks pideva kurtmise palga üle, aga ei lahkuks firmast?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles