Kui töötaja on väga aeglane

, juured.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juht näeb, et ühel projektijuhil võtab oma tööülesannete täitmine aega lausa kolmandiku võrra rohkem kui teistel.

Lisaks on töötaja märkinud tabelisse teistest rohkem nn muud aega (ettevalmistused, tööriistade hooldus, lisakohustused, IT, sõidud), mis mõjutab otseselt töötulemusi vähe. Töötaja peab lisaks juhtima ka ühte valdkonda, olles uue tootesuuna tootejuht. Kirjeldatud tootesuuna müügitulemused on samuti nõrgad võrreldes firma teiste tooterühmadega, ometi on töötajal olnud küllaldaselt aega oma tootesuunaga tegeleda.

Juhi vaatlus näitab, et töötaja lahkub iga päev täpselt töökohalt ja ületunde ei tee.

Juht on mitu korda juhtinud töötaja tähelepanu efektiivsemale ajakasutusele, kuid töötaja on vaid selgitanud, et tal lihtsalt kulub palju aega tööülesannetele. Ometi näeb juht, et töötaja tegeleb töö ajal ka isiklike asjadega ning projektidest vaba aega kasutab ta üsna vähe oma tootesuuna müügitöö arendamisele. Teadaolevalt on töötajal ka palju huvisid ja hobisid, mis võivad samuti tööaega lühendada. Vaatamata väga väikesele tööefektiivsusele projektide elluviimisel on töötaja oma tootevaldkonnas väga professionaalne ja lisaks ka kõrge sotsiaalse küpsusega (hea suhtleja). Juhil on surve firma teistelt töötajatelt projektijuhi vallandamiseks, kuid juht tahab töötajat hoida, sest hindab kõrgelt tema varajasemat kogemust (teises firmas) ja pädevust oma tootesuunal.

Mida teha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles