Jeanne Meister: vabatahtlikutöö on tulevikus oluline osa juhi ettevalmistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamatu „2020. aasta töökoht“ autor Jeanne Meister räägib kuidas juhid ja juhtimine järgmise kümnendi jooksul muutuvad.

Meister usub, et juhid peavad järgmise kümnendi jooksul muutuma sallivamaks nii erinevate kultuuride, väärtushinnangute kui ka põlvkondade suhtes. 

Milleeniumilapsed (sündinud aastatel 1977-1997; loe ka: \"Viis erinevat põlvkonda kontoris\") on esimene põlvkond, kus need erinevused on juba suhteliselt märgavatavad, näiteks paljud selle põlvkonna noored töötavad või töötasid enne tööle asumist vabatahtlikuna ning on näinud teistsugust maailma. Nende väärtushinnangud on muutunud ja nad eeldavad tööandjalt sarnaseid väärtushinnanguid.

Meister ennustab, et juba lähitulevikus näeme senisest rohkem firmasid, kes sarnaselt IBM-ile loovad oma tulevastele juhtidele võimalusi oma ettevalmistuse käigus töötada vabatahtlikuna arengumaades. Järgmise paarikümne aasta jooksul jõuame ka sinna, et suurfirma juhiks saamise vältimatuks eelduseks on avalikus sektoris juhina töötamine - sellest saab oluline osa juhi \"tehtud tööde portfolio-st\".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles