Järgmise kümnendi 5 suurt ärivõimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata majandusekspertide jutust on paljudel eurooplastel ja ameeriklastel tunne, et jalgealune kõigub. Noored lõpetavad ülikooli suurte laenudega, aga tööd ei paista kusagilt. Suur hulk töölisi on tööta ja leevendust ei paista. Ka riskikapitalistid on oma põhimõtteid ümber korraldamas.  

  • Nutikad elektrivõrgud. Elektri transportimisel ühest kohast teise on kaod ca 30%. Pole mõtet arutada energiaallikate üle enne kui on leitud viis selliste kadude vältimiseks.
  • Vee- ja kanalisatsioonisüsteemid. Trassid on vanad ning püsinud muutumatuna pika aja jooksul. Äkki on tänapäeval võimalik leida parem viis vee transportimiseks?
  • Teed ja maanteed. Kas teede ehituses oleks võimalik kasutada uusi materjale? Nanotehnoloogia? Äkki on võimalik ehitada maanteed nutikaks - teatavad ise millal ja kus on vaja parandustöid teha?
  • Reisimisega seotud infrastruktuur. Nii õhu- kui raudteetransport vajab põhjalikku “inventuuri” ja uut korraldust.
  • Maailmamere puhastamine. “Surnud” piirkondi oli maailmameres juba enne Mehhiko lahe õnnetusi.

Loe täpsemalt: Fast Company blogist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles