Kust leida sisemist jõudu ettevõtte juhtimiseks masu ajal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänu sisemisele jõule suudavad inimesed korda saata imesid nii majanduse vallas kui ka eraelus.

Kust aga võtta sisemist jõudu, kui seda vajalikul hetkel pole? Siis jääb alles ainult jutustus jõust ehk unistused teemal, mida kõike võiks ette võtta, kui oleks sobivamad olukorrad.

Tihti leiab inimene endas raskes olukorras sisemist jõudu alles siis, kui ta on ületanud enda jaoks kriitilise piiri. Kriitiline piir on nagu nähtamatu sein, mille ees küsitakse – kas ma lähen mööda allakäigutreppi ning annan alla või võtan kogu oma tarkuse ja jõu kokku ning lähen mööda edukuse treppi üles?

Kindlasti on välistel majandusoludel suur mõju ettevõtte käekäigule, kuid ei saa alahinnata inimressurssi ja sellega kaasnevat loomingulist potentsiaali. Juhi teevad suureks tema tulevikuvisioonid ning suutlikkus neid ellu rakendada.

Edukas juht erineb teistest inimestest selle poolest, et ta oskab kriitilistes olukordades oma sisemist jõudu rakendada ning lahendada lahendamatuna näivaid olukordi.

Sisemine jõud ei ole mingi müstiline kingitus kõrgematelt jõududelt, mille ühed inimesed saavad sündides ja teised jäetakse sellest privileegist ilma. Sisemine jõud on igas inimeses olemas ning oma hoiakutega võib oma sisemist jõudu aktiveerida või pidurdada.

Teadlikkus oma sisemisest jõust algab iseenda heast tundmisest ning endaga heast läbisaamisest. Kui ei suudeta endasse sügavuti vaadata ning välditakse probleemide lahendamist nii kaua kui vähegi võimalik, siis inimese sisemine jõud nõrgeneb. Iga taak, mida inimene endaga kaasas kannab, eraldab teda tema enda sisemisest jõust ning see on väga kõrge hind!

Füüsilist jõudu on kerge mõõta, sisemine jõud ilmneb ajapikku tegutsemise käigus. Inimesed, kes on rikkad sisemise jõu poolest, tulevad esile oma pikaaegsete tublide saavutustega, tasakaalus tervisega ning harmooniliste suhetega. Sisemine jõud ei ole seotud füüsilise vanusega.
Iga juhi elus tuleb ette raskemaid aegu ning tagasilööke, kus pannakse juhi sisemine jõud proovile.

Positiivsed hoiakud ning selge mõtlemine aitavad raskete olukordadega toime tulla. Iga tegu sünnib eelkõige mõttest ning alles siis praktilise

Kui on sisemise jõu nappus, siis võtke aeg maha, vahetage kas või päevaks keskkonda ning tulge oma harjumuspärasest mugavustsoonist välja.

tegevuse käigus realiseerub mateerias. Kui on sisemise jõu nappus, siis võtke aeg maha, vahetage kas või päevaks keskkonda ning tulge oma harjumuspärasest mugavustsoonist välja. Nii annate endale võimaluse olukorda loovalt uue nurga alt näha.



Edukate juhtide hoiakuid uurides leiti, et nende mõttemaailmas ja hoiakutes on palju ühiseid jooni. Alljärgnevalt toon ära levinumad veendumused, mis aitasid juhtidel raskustega toime tulla.



1. Iga asi toimub mingil põhjusel ja eesmärgil ning see on meile kasulik. Selle kasulikkus tuleb üles leida ja enda hüvanguks rakendada.


2. Ei ole olemas ebaõnnestumist, on ainult kogemused. Tänu kogemustele saame täiustada oma tulemusi.


3. Ükskõik, mis ka ei juhtuks, võtke selle eest vastutus. Edukatel inimestel on üks ühine omadus – nad tegutsevad usus, et ehitavad ise endale maailma.


4. Pikk viivitamine ei too häid tulemusi. Lahendage niipea kui võimalik enda ees seisvad probleemid ning teie tööd edenevad.


5. Inimesed – see on suurim ressurss. Koostöös on võimalik saavutada tulemusi, mis üksinda ponnistades jäävad kättesaamatuks.


6. Edu ei tule ilma pühendumiseta.


7. Mõtete juhtimise oskus on üks kõige tähtsam oskus. Areng ja enesetäiendamine on protsess, mis kestab terve elu.


8. Oluline on leida enda jaoks puhkus, mis haarab kogu tähelepanu. Nii on võimalik oma töömõtetest mõneks ajaks välja lülituda ning enda vaimset potensiaali taastada.



Nii nagu on loomulik taastada oma füüsilist jõudu, nii on loomulik taastada oma sisemist jõudu. See tähendab võtta aega enda jaoks ning tegeleda tegevustega, mis inspireerivad avaramalt mõtlema. Selleks võib olla koolitus, mõne innustava raamatu lugemine, vestlemine või füüsiline tegevus. Igapäevasest rutiinist väljumine värskendab vaimu ning annab uut mõtteainet.



Tänu sisemisele jõule suudetakse siis head mõtted teoks teha ja raskes majanduslikus olukorras optimaalselt toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles