Christina Maslach, Michael P. Leiter „Läbipõlemine\"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
\"\"

Üha rohkem on ka Eestis inimesi, kes töötavad liiga palju. Laenud ja liisingud tahavad maksmist, pere on vaja soojale maale puhkama viia, naabrist on vaja edukam olla – põhjusi on küllaga. Tulemuseks on sageli aga läbipõlemine.



„Läbipõlemine viitab inimese olemuse ja tegevuse vahelisele nihestusele. See hõlmab tema väärtuste, väärikuse, vaimu ja tahte – inimese olemuse – raugemist. See on haigus, mis levib vähehaaval ning lükkab inimese allakäiguspiraali, millest on raske välja tulla,” kirjutavad raamatu „Läbipõlemine. Mida saavad organisatsioonid ja töötajad teha läbipõlemise vältimiseks” autorid. Raamatus kirjeldatakse läbipõlemist igast küljest ning antakse arvukalt soovitusi, kuidas läbipõlemisele piir panna.



Läbipõlemisega kaasnevad tööle pühendumise kustumine, emotsioonide kulumine ning inimese ja töö omavaheline sobimatus. Kui seni on enamasti arvatud, et inimene põleb läbi puuduste tõttu oma iseloomus või käitumises, siis autorite uuringute tulemuste kohaselt on läbipõlemine sotsiaalse keskkonna probleem. Läbipõlemist põhjustavad nende hinnangul eelkõige ülekoormus, kontrolli puudumine, ebapiisav tasu, kogukonna lagunemine, õigluse puudumine ja vastuolulised väärtused.



Kui töökeskkond ei tunnusta töö inimlikke külgi, suureneb läbipõlemise oht. Seetõttu ongi autorid veendunud, et läbipõlemisega võitlemisel annab tulemuse pigem ennetamine, mitte tagajärgedega tegelemine, ning nad propageerivad organisatsiooni tervisemudelit, mis rõhutab töökohal inimlike ja mitte niivõrd majanduslike väärtuste toetamist.



Kuna läbipõlemise ennetamist peavad autorid kõige olulisemaks, on nad sellele raamatus ka rohkelt ruumi pühendanud. Kes aga otsib raamatust lihtsaid retsepte, peab pettuma – iga kord on konkreetsed asjaolud siiski erinevad. Lahenduse leidmisel saab abi kahest võtmeküsimusest: missugune ebakõla valdkond põhjustab suuremaid probleeme ja missuguses valdkonnas on muutused võimalikud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles