Elektrijaamades tuleb suur tööseisak

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamad.
Narva Elektrijaamad. Foto: Peeter Langovits

Enam kui 800 energeetikut tahab reedel õpetajate toetuseks vähendada Narva Elektrijaamade koormust poole võrra, põhjustades suure segaduse elektrivarustuses.

Nii Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas kui ka ametiühingujuht Vladimir Aleksejev on kindlad, et koormuse vähendamine on seaduslik. Ettevõtte ja ametiühingu juhid alustasid eile läbirääkimisi streigi korraldamise üle.

Aas kinnitas eile Postimehele, et juhtkond soovib jaama töö häirimist vältida, kuid peale veenmise pole neil muid vahendeid. Kui pooled kokkuleppele ei jõua, läheb asi riikliku lepitaja kätte. Viimane peab kinnitama, et kokkulepet pole, ja sellega avama tee toetusstreigile.

Streik on kavandatud reedel hommikul kella seitsmest õhtul kella seitsmeni. Aas polnud valmis ütlema,  kui suure koormusega peaks Narva jaamade Eesti elektrijaam reedel töötama. Narva külje all olevat Balti elektrijaama streik ei puuduta.

Eile töötas Eesti elektrijaam umbes 1100 MW võimsusega. Seda oli peaaegu sama palju kui Eesti tarbimine õhtul kella kuue ajal, mil tarbimine oli ligi 1200 MW.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles