Riigikontrolör käis kaheksa kolleegiga eksootilises Kataris seminaril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir.
Riigikontrolör Mihkel Oviir. Foto: Peeter Langovits

Riigikontroll saatis nädala alguses kaheksaliikmelise meeskonna Katarisse keskkonnatemaatikat arutama.


Riigikontrolör Mihkel Oviir, kes alates 2007. aasta novembrist on Kõrgeimate Kontrolliasutuste Rahvusvahelise Organisatsiooni INTOSAI keskkonnaauditi töörühma WGEA eesistuja, juhtis Kataris, Dohas 25.01.-29.01.2009 toimuvat töögrupi 12. töökoosolekut, teatas riigikontroll. Eestist läks kohale kokku kaheksa inimest.

Küsimusele, kes reisi kinni maksab, vastas kontrolli avalike suhete juht Toomas Mattson, et riik. «Meie korraldame seda,» põhjendas Mattson, kelle sõnul pole tegemist priiskamisega ning vähem inimesi saata polnud võimalik. «Pole midagi teha, see on meie rahvusvaheline kohustus,» sõnas ta. Küsimusele, kui palju reis maksma läks, ei osanud Mattson aga vastata.

Eesti delegatsiooni kuulusid veel riigikontrolli direktor Tõnis Saar, tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo, vanemaudiitorid Airi Andresson ja Rainer Kuuba ning INTOSAI keskkonnaauditi töörühma sekretariaat koosseisus juhataja Olavi Tammemäe ning vanemnõunikud Margit Lassi ja Kairi Raudsepp.

Mattson lisas, et arvestades Kataris taolise ürituse korraldamisel Eestile kui töögrupi juhile langenud töökoormust, oleks olnud normaalne, kui nad oleksid saatnud hoopis rohkem inimesi. «Tegu on mastaapse üritusega, mitte mingi kohvilauakoosolekuga või turismireisiga. Eesti Riigikontroll juhib siiski väga suurt rahvusvahelist organisatsiooni, Kataris olid kohal ligi 200 inimest ligi 70 maailma kõrgeimast auditiasutusest ja rahvusvahelistest institutsioonidest,» märkis ta.

Rahvusvahelise keskkonnaauditi töörühma koosolekud roteeruvad varem pikalt ette kokku lepitud graafiku alusel riigist riiki ning Katar järjekordse kokkusaamise paigana oli ära otsustatud juba enne, kui Eesti organisatsiooni juhtima asus.

Üle-eelmisel aastal toimus näiteks rühma juhtkomitee koosolek Tansaanias, mis oli muutus ette kokku lepitud kavas, sest see pidi algselt toimuma üldse teisel pool maakera Fidžis. Seal aga toimus taas sõjaväeline riigipööre ja seetõttu otsustati koosolek mujale viia.

Töörühma juhtkomitee koosolek oli eelmisel aastal koos Tallinnas. Koosolekute paigad valitakse vastavalt keskkonnaauditi teemade seisundile ning riikide kõrgeimate auditiasutuste vahelistele kokkulepetele, mis lähtuvad väga mitmesugustest kaalutlustest ja vastuvõetavusest enamusele. 

Järgmine juhtkomisjoni koosolek on augustis Indoneesias, ülejärgmine tõenäoliselt 2010. aastal Tansaanias ja järgmine suurkogu (analoog Katari-kohtumisele) toimib tõenäoliselt 2010 aasta suvel Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles