Ministeerium: riigi toimimist kuludepiirang ei häiri

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padar läheb täna oma käskkirja ministeeriumidele selgitama.
Padar läheb täna oma käskkirja ministeeriumidele selgitama. Foto: Liis Treimann

Rahandusministeeriumi teatel puudutab eilne ministri käskkirjaga kehtestatud ajutine piirang tegevuskulusid, eraldisi, varade soetamist ja renoveerimist, lisaks ei ole asutustel võimalik paari kuu jooksul võtta täiendavaid kohustusi ega sõlmida lepinguid.



Ministeeriumi hinnangul ei ole kindlasti tegu riigi elu seiskumisega. Esiteks, on kulupiirangud pandud ajutiselt ainult osale kuludele, teiseks ei ole 7 protsenti aasta kogutulust aasta esimestel kuudel midagi erakordset.

Käskkiri on mõeldud kulude ajutiseks piiramiseks, kuni lisaeelarvega tehtavad kärpekohad on kokku lepitud. Piirangud ei puuduta toetuste, pensionide, palkade jms väljamaksmist - need toimuvad tavapärases mahus.

Rahandusministrile annab õiguse piirata ajutiselt riigieelarves ettenähtud kulude tegemist tulude kavandatust väiksem laekumine eelarvesse. Käskkiri oli eelnevalt kooskõlastatud peaminister Andrus Ansipiga ning läbi räägitud õhtusel valitsuskabineti nõupidamisel.
Piirangud kehtivad kuni 2009. aasta lisaeelarve vastuvõtmiseni riigikogus või hiljemalt aprilli lõpuni.

Rahandusministeeriumi asekantsler Anneli Susi Persidski ütles, et ministeerium tutvustab täna piiranguid kõikide ministeeriumide esindajatele. Koos räägitakse läbi ka võimalikud lahendused kulude paremaks planeerimiseks.

Rahandusministeeriumis erakorralisi ümberkorraldusi ministri käskkirjaga seoses teha ei tule. «Tavapärased tegevused saavad tehtud, vajadusel vaadatakse üle väljamaksete prioriteetsus,» lausus asekantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles