Riigikogu kantselei piirab tugevasti kulutusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu asus kulutusi kärpima.
Riigikogu asus kulutusi kärpima. Foto: Toomas Huik

Riigikogu kantselei direktor ja vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul ütles, et andis kohe hommikul korralduse, et ühtki uut rahalist kohustust ei tohi võtta.


Sibula sõnul töötab kantselei raamatupidamine praegu palehigis, et teha selgeks, milliseid kulutusi on võimalik tegemata jätta ja milliste arvete tasumist ajatada. «Palgad maksame välja majanduskulude kärpimise arvelt,» lubas ta.

Kõige enam teeb Sibulale muret valimistega seonduv. Hiljemalt aprillis peavad valimissedelid olema välismaale ära saadetud, aga see eeldab, et need oleks märtsis trükitud. «Loodame, et lisaeelarve selleks ajaks siiski vastu võetakse,» avaldas ta lootust.

Küll aga võib ohtu sattuda veebruaris endiste koosseisude riigikogu liikmetele pensionide väljamaksmine. Ära võivad jääda ka mõned riigikogu liikmete välislähetused, mis nii pakilised ei ole.

Kuna rahandusministri korraldus jõustus riigihangete ja lepingute osas kohe allakirjutamise hetkest, siis on need tegevused peatatud. Näiteks jääb paralamendis ära varem kavandatud arvutite väljavahetamine. «Riigikogu tööd see siiski ei sega,» sõnas Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles