Bussijuhtide palgaküsimus võib esmaspäeval lahenduse saada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson.
Peep Peterson. Foto: .

Transporditöötajate ametiühingu juhi Peep Petersoni sõnul ootavad nad esmaspäeval bussifirmadelt vastust, millist palka on bussifirmad oma juhtidele nõus tänavu maksma.


«Loodame siis läbirääkimised käima saada,» märkis Peterson, kelle juhitav ühing palkas kalli Aivar Pilve advokaadibüroo bussifirmadelt palgaleppe väljakauplemiseks. Ühing nõuab, et firmad peaksid kinni varem sõlmitud kollektiivlepingust ja tõstaksid töötajate palgad lepingus seatud tasemeni. Bussijuhtidel seega vähemalt 9616 kroonile ja autojuhtidel 7450 kroonile kuus. «Oleme sõlminud riikliku leppe ja see kas muudetakse või täidetakse,» märkis Peterson eile.

Autoettevõtete Liidu juht Villem Tori ei tahtnud eile vaidluse tulemusi spekuleerida. «Kas teie teate, mis juhtub homme või ülehomme? Praeguses majandusolukorras on seda praktiliselt võimatu prognoosida,» sõnas ta. Tori vihjas, et ametiühingutel on tähtis vaid palgad kõrgemaks saada, ükskõik, kas firmad tulevad toime või lähevad pankrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles