Veskimägi: kulutused tuleb külmutada, et oleks, mida kärpida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar eile valitsuse istungile minemas.
Ivari Padar eile valitsuse istungile minemas. Foto: Peeter Langovits

Endine rahandusminister Taavi Veskimägi ütles, et rahandusministri otsus keelata riigiasutustel 1.veebruarist igasuguste lepingute sõlmimine ja kohustuste võtmine, on vajalik, selleks et riigieelarves oleks, mida kärpida.


«Kui tahame kaheksa miljardit kärpida, mida me peame tegema, sest vaid sel juhul jääme riigieelarve defitsiidiga alla kolme protsendi, siis teist teed lihtsalt pole,» kommenteeris Veskimägi.

Tema sõnul näitas detsember ilmekalt, et kõik, mis oli võimalik, kulutati riigiasutuste poolt ära ja kulud hüppasid lakke: «Kuna oli kartus, et ülejääki järgmisse aastasse kanda ei saa ja see võetakse ära, siis kulutati täiega. Väga aus käitumine see raskel ajal just ei olnud.»

Veskimäe sõnul valitseb praegu oht, et kuna veebruarikuu jooksul tuleb suur kärbe, siis püüavad riigiasutused sõlmida lepinguid ja muuta tehtavad kulutused tagasipöördumatuks. Selle valguses oli rahandusminister Ivari Padari korraldus tema hinnangul mõistlik.

Veskimägi rääkis, et pakkus juba möödunud aasta novembris välja, et kõik üle 50 miljoni krooni ulatuvad kulutused tuleks rahandusministriga kooskõlastada, aga see ei läinud toona läbi.

Ta avaldas lootust, et riigiasutuste juhtidel jätkub niipalju riigimehelikkust, et nad ei hakka rahandusministeeriumi üle kavaldama ja veel täna-homme kulukaid lepinguid sõlmima. «Ehkki aasta lõpus toimunu seda kindlust ei anna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles