Vitsur: ettevõtlus tuleb päästa kas või krooni devalveerides

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Äripäeva gaselli-kongressil rääkis majandusekspert Heido Vitsur, et Eesti ettevõtlus tuleb konkurentsivõimeliseks viia kasvõi krooni devalveerides, sest vastasel juhul võib kriis kesta meil kauem kui mujal maailmas


«Mul on ükskõik, kuidas seda teeme, kas devalveerime või mitte,» olid Vitsuri sõnad.

Vitsur ütles, et tema esitab sama küsimuse, nagu seda on teinud Swedbanki Balti regiooni juht Erkki Raasuke, kas Eesti ettevõtluse päästmiseks tuleb kroon devalveerida või mitte, kirjutab Äripäev.

Kui me ettevõtlust konkurentsivõimeliseks ei vii, võib majanduskriis Vitsuri hinnangul kesta enam kui kaks aastat, mis oleks kauem, kui on prognoositud maailma majandusele, ja see oleks tema sõnul väga halb.

Vitsur selgitas, miks oleme praeguses halvas olukorras: «Pattu langemine toimus pärast 2005. aasta viimast kvartalit või ka 2006. aasta viimases kvartalis, kus ilmnes, et reaalpalga kasv jäi alla reaaltootluse kasvule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles