Jõhvi promenaadi hange läks lõhki

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi linn
Jõhvi linn Foto: Raigo Pajula

Kui Jõhvi vallavalitsuse ametnikud sel nädalal Jõhvi promenaadi viimase, kõige mahukama etapi ehitushanke pakkumised avasid, tabas neid ebameeldiv üllatus: kõige odavam pakkumine ületas enam kui poole võrra summat, mis vallal ehituseks kasutada on.

Kui vallavalitsus arvestas maavalitsuse juurest kuni kontserdimajani kulgeva promenaadiosa maksumuseks 2,5 miljonit eurot, siis neljast pakkumisest odavaim oli 4,1 miljonit, kirjutab Põhjarannik.

«See, et promenaadi eelarve lõhki läheb, oli ette teada, sest pakkujad, kes helistasid ja täiendavat infot küsisid, vihjasid, et selle rahaga, mida me eeldame, promenaadi valmis ei tee. Oleks küsimus mõnesajas tuhandes, siis selle raha ikka leiaks, kuid nii suurt summat pole kusagilt võtta,» rääkis vallavanem Tauno Võhmar.

Tema sõnul on vald suuteline võtma 2 miljonit eurot laenu, ent kõike seda ei taha vaid promenaadi alla panna.

Vallavanema sõnul tuleb promenaad Jõhvi igal juhul, kuid rahapuudusel võib «palju võlu ja ilu kaduma minna».

Jõhvi promenaadi ehitus jagati nelja etappi ning selle põhifinantseerijaks on Euroopa Liit linnaliste piirkondade arendamist puudutava meetme kaudu. Esialgu kavandati kogu promenaadi maksumuseks 3,3 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles