Eesti Raudtee juht: me pole ametlikku streigiteadet veel saanud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann. Foto: Toomas Huik

Eesti Raudtee juht Kaido Simmermann sõnas täna E24-le, et kuna firma pole raudteelastelt ametlikku streigiteadet saanud, ei taha ta etteruttavalt võimaliku streigi mõjudest ka rääkida.

«Praegu sellest ei räägi. Hommikul oli see üllatus, eile ei rääkinud sellest keegi,» ütles Simmermann, keeldudes rääkimast, milliseid mõjusid 8. märtsiks planeeritav streik kaasa võiks tuua.

Et ametlikku streigiteadet pole tulnud, kinnitas ka Elektriraudtee müügijuht Norbert Kaareste. «Kui Eesti Raudtee inimesed streigivad, siis liiklust toimida ei saa. Ootame täiendavat infot, praeguseks on ainult üks pool (raudtöötajad – toim.) rääkinud,» ütles Kaareste.

Küsimusele, kui suur oleks streigi kahju Elektriraudteele, märkis Kaareste, et firma teenis jaanuarikuus 7000 eurot päevas. «Meie jaoks on iga summa väga oluline.»

Raudteelaste Ametiühingu, Vedurimeeste Ametiühingu ja Edelaraudtee Vedurimeeste Assotsiatsiooni streigikomitee kinnitas eile toimunud nõupidamisel toetusstreigi detailse kava ning otsustas streigi toimumise kuupäevaks 8. märtsi.

Üle-eestiline streik algab 8. märtsi südaööl ja kestab esialgselt 24 tundi.

Raudteelaste Ametiühingu esimehe Oleg Tšubarovi sõnul ei veere Eesti raudteedel 8. märtsil ükski vagun. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles