Klaas: kriisiajal tuleb säilitada stabiilne maksukeskkond

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni väljasõiduistungil Arengufondis rõhutas komisjoni esimees Urmas Klaas, et ka kriisiajal tuleb säilitada stabiilne maksukeskkond.

Istungil tutvustasid fondi esindajad Eesti tööstuse ja infotehnoloogia arenguseire tulemusi ning Eesti võimalusi majanduskriisist välja tulla, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Osutati tõsiasjale, et ainuüksi siseturule orienteerudes ei suuda majandus enam edasi areneda ja tähelepanu tuleb pöörata suurema lisandväärtusega toodete ja teenuste loomisele ning selle kaudu ekspordi suurendamisele.

Olulise tegurina rõhutati ka majandus- ja maksukeskkonna stabiilsust.

«Rasketel aegadel ei tohi ära unustada ka kaugvaadet. Arengufondi tööstusarenguseire analüüsist ilmneb vajadus panustada ekspordi arendamisse. Selleks on vaja senisest enam tegeleda ka turundusoskuste arendamisega,» ütles Klaas.

«Riik peab omalt poolt jõulisemalt toetama oma ettevõtjaid sellega, et saada riiki uus välisinvesteeringute voog. Selleks on vajalik säilitada senine stabiilne maksupoliitika. Tarvis on motiveerida ka välismaal investeeritud kasumi kojutoomist. Möödapääsmatu on eurole üleminek,» lisas ta.

Lisaks eelnevale oli Arengufondis kõne all Eesti kõrghariduse mahajäämus ja tõsiasi, et tänased ülikoolid ei suuda koolitada kõrge kvalifikatsiooniga spetsialiste ega kaasa selleks välisriigi õppejõude, ning mitmed muud Eesti majandusarengu aspektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles