VKG juht: meid rohepesus süüdistada on kohatu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimees Priit Rohumaa.
Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimees Priit Rohumaa. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul on kohatu süüdistada ettevõtet nn rohepesus.

«Minu jaoks tähendab «rohepesu» ehk enda roheliseks värvimine eelkõige ebaausat tegevust - ettevõtte avalikkuse silmis keskkonnasõbralikuks tegemist ilma, et sõnade taga oleksid konkreetsed tegevused,» märkis Rohumaa, kommenteerides eile Postimehes ilmunud artiklit.

«Kindel on see, et vastutustundlikku ettevõtluse ja keskkonnahoiu teemade populaarsuse kasvuga Eestis on kasvanud ka ettevõtete arv, kes nö «surfavad» nende ilusate terminite lainel. Kuid see, et valdkonnas on ebaausaid tegutsejaid, ei tähenda seda, et kõik ongi petturid,» sõnas Rohumaa.

Tema hinnangul on VKG-d rohepesus süüdistada on kohatu, ning Rohumaa usub, et see laieneb ka Eesti Energiale ja RMK-le, kelle jaoks keskkonnahoid on sisulise väärtusega küsimus. 

«Mis puudutab VKG’d, siis oleme esimene ja seni ainuke Eesti ettevõte, kes täielikult avalikustab kõik omad andmed, kaasa arvatud ressursikasutuse, heitmete ja jäätmete osa.

Meie viimase kümne aasta otsesed keskkonnainvesteeringud on üle 64 miljoni euro, järgmise 10 aasta jooksul need investeeringud pigem kasvavad kui kahanevad,» lisas Rohumaa.

Tema kinnitusel avalikustas 2010. aastal Viru Keemia Grupp esimese ettevõttena Eestis kõik oma majanduslikud, keskkonnaalased ja sotsiaalsed andmed oma esimeses nn sotsiaalse vastutuse aruandes.

«VKG on ka riigi esimene ettevõte, mis ühines Rahvusvahelise Aruandlusalgatusega (Global Reporting Initiative – GRI) ning koostab ja avalikustab oma aruanded vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud põhimõtetele,» märkis ettevõtte juht.


VKG suurimad keskkonnainvesteeringud:
 

Väävlipüüdmisseade - 9,5 miljonit eurot

Mahutitepargi rekonstrueerimine - 16 miljonit eurot

Poolkoksi ohutu ladestamine – 4 miljonit eurot

Emissioonide vähendamine suitsugaasides – 6 miljonit eurot

Veemajanduse korrastamine – 2 miljonit eurot

Õliladu, toodete laadimissõlm – 1,4 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles