Clinton viskas Davosis Putini üle nalja

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine president Bill Clinton Davosis
USA endine president Bill Clinton Davosis Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton viskas nalja Vene peaministri Vladimir Putini üle, kes rääkis eile Davosis lääneriikidele vaba ettevõtluse headest omadustest.


Davosi majandusfoorumi avapäeval pidas Vene peaminister terava kõne, kus rõhutas USA majandussüsteemi vigu ja hoiatas riikliku kontrolli eest - viidates USA pankade ja kindlustusfirmade natsionaliseerimisele, vahendas AP.

See oli esimene kord, kui ma kuulsin peaminister Putinit astumas välja vaba ettevõtluse poolt, rääkis Clinton tänas Davosis.

«Ma loodan, et see tema jaoks laabub,» naljatas Clinton.

Eile oli Vene valitsusjuht hoiatanud, et valitsuse tihe side majandusega võib olla ohtlik. Samuti hoiatas pimeda usu eest, nagu suudaks riik lahendada kõik probleemid.

Putinit on sageli kritiseeritud Venemaa võtmetööstuste (gaas ja nafta) võtmisest riikliku kontrolli alla.

Veidi tõsisemale toonile üle minnes rääkis Clinton globaalmajanduse rasketest aegadest ja kiitis president Barack Obamat ning tema pingutusi 819 miljardi dollari suuruse stimuleerimispaketi läbi pressimisel.

Clinton ennustas, et Ühendriigid suudavad praegusest kriisist õnne korral rabeleda välja 15 kuuga. Samas rõhutas ta, et see oleneb palju kongressi toetusest Obamale ja tema majandusmeeskonna plaanidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles