Arco Vara kahjum suurenes 3,6 miljoni euroni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.
Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere. Foto: Raigo Pajula.

Kinnisvarafirma Arco Vara lõpetas möödunud aasta 3,6 miljoni euro suuruse kahjumiga. Aasta varem oli ettevõttel miinust 0,3 miljonit.

Ettevõtte käive see-eest enam kui kahekordistus 46,2 miljoni euroni.

«2011. aastal saavutas kontsern olulise muudatuse majandustulemustes kui pärast kolme järjestikust langusaastat käive kasvama hakkas. Kui 2008. aastal oli kontserni käive 40 mln eurot, 2009. aastal 25 mln eurot ja 2010. aastal 21 mln eurot, siis võrreldes eelnevate aastaga on ligi 43 mln euro suurune käive oluline muudatus,» kirjutas Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere börsiteates.

Käibe kasvu taga oli peamiselt 2 tegurit: aktiveerunud ehitusturg, kus ennekõike avaliku sektori vedamisel on Eestis mahud kasvavad ning paranenud arendusvaldkonna konjunktuur kogu regioonis, mis võimaldas Bulgaarias lõpuni viia olulise plokktehingu.

2011. aasta kahjum tuli Tampere sõnul peamiselt ehitusdivisjonist, kus kogu tööstusharu mõjutasid jätkuvalt varasemate perioodide ebasoodsad lepingud ning ehitusettevõtete pankrotid. Üle mitme aasta on teenindusdivisjon jõudnud kasumisse, samuti arendusdivisjoni ärikasum paranes veidi võrreldes eelmise aastaga.

Neljandas kvartalis jäi börsifirma nulli, käive oli 14,9 miljonit eurot, võrreldes 8,3 miljoniga aasta varem samas kvartalis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles