OPECi liider vihjas Davosis uute tootmiskärbete võimalikkusele

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OPECi peasekretär Abdalla Salem El-Badri (vasakul) ja Pierre Gadonneix (EDFi juht) Davosi majandusfoorumil.
OPECi peasekretär Abdalla Salem El-Badri (vasakul) ja Pierre Gadonneix (EDFi juht) Davosi majandusfoorumil. Foto: AFP / Scanpix

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC on valmis tootmist veelgi vähendama, kui hind lähinädalatel kerkima ei hakka.


OPECi peasekretär Abdalla Salem El-Badri väljendas Davosi majandusfoorumil lootust, et globaalne nõudlus hakkab suurenema selle aasta lõpus või järgmise aasta alguses, vahendas

AP

.



El-Badri kinnitas, et OPECi liikmed viivad jaanuari lõpuks ellu kokkuleppe alandada päevast tootmist 4,2 miljoni barreli võrra.



Pärast seda vaatab kartell numbrid üle ja hoiab silmad lahti turu reageeringu osas.



Küsimusele edasistest võimalikest tootmismahtude vähendamistest vastas ta, et kui peaks tekkima (hindade) allapoole libisemisega probleeme, siis OPEC ei kõhkle eemaldada turult mõningane kogus toornaftat.



Kartelli peasekretäri sõnul ei saa ta midagi täpsemalt öelda enne 15. märtsil toimuvat OPECi liikmete järjekordset kohtumist, vahendas AFP.



Alates eelmise aasta septembrist teatas OPEC kokku päevase tootmismahu vähendamisest 4,2 miljoni barreli võrra.



On olnud kahtlusi kartelli liikmete distsipliini pärast ja nende valmisolekust kärpida tootmist vastavalt kokkulepetele.

El-Badri sõnul vajavad tootjad üle 50-dollarilist hinda barreli eest, et garanteerida korralik sissetulek ja ergutada investeeringuid.

Meid ei rahulda 40 ega ka 50 dollarit barreli eest, lisas ta.

Oleme väga mures madala hinna pärast ega taha, et korduvad 1980ndad, kui me ei saanud investeerida ning koondasime väga heade oskustega inimesi, rääkis kartelli liider.

Kui nõudlus taas ülespoole liikuma hakkas, maksime kallist hinda materjalide ja inimeste nappuse tõttu, lisas El-Badri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles