S&P kinnitas Eesti Energia reitingu senisel tasemel BBB+

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Sandor Liive, EE AS juhatuse esimees.
Pildil Sandor Liive, EE AS juhatuse esimees. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) kinnitas kolmapäeval riigile kuuluva energiakontserni Eesti Energia reitingu senisel tasemel BBB+ stabiilse väljavaatega.

S&P langetas 2010. aasta juulis Eesti Energia reitingu tasemele BBB+. Varem, 2002. aasta juulist saati oli Eesti Energia reiting A-.

Eesti Energia 300 miljoni eurose 4,5-protsendilise intressimääraga võlakirjaemissiooni võlakirjade lunastamistähtaeg on 2020. aasta novembris.

Reiting peegeldab S&P hinnangul Eesti Energia rahuldavat äririski profiili ja keskmist finantsriski profiili. Agentuur arvestas reitingu andmisel ka oma hinnangut, et Eesti riik ilmselt annaks õigeaegset ja asjakohast erakorralist abi, juhul kui Eesti Energia satuks finantsraskustesse. S&P peab Eesti Energia rolli Eesti riigi jaoks oluliseks ja sidet valitsuse ja ettevõtte vahel tugevaks.

S&P on andnud Eestile riigireitingu AA- negatiivse väljavaatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles