VKG ehitab Ida-Virumaale 15-miljonilise soojatrassi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojatoru ehitus. Pilt on illustratiivne.
Soojatoru ehitus. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

VKG soojus sõlmis Kohtla-Järve – Ahtme soojustrassi ehituslepingu, projekti kogumaksumuseks kujuneb ligikaudu 15 mln eurot.

VKG soojus sõlmis lepingu peatöövõtjaga KVL Tekniikka OYga, kes alustab trassi ehitustöödega juba märtsis.

Pea 18 km pikk soojatoru kulgeb VKG Kohtla-Järvel asuvast põlevkivi ümbertöötlemiskompleksist Ahtmes asuva soojuselektrijaamani. Projekti esimese etappi, magistraaltoru osaline väljaehitus, raames on kavas välja ehitada Järve, Ahtme ja Sompa linnajagude trassiosad, mis võtavad enda alla ehitustöödest ligikaudu poole.

Kohtla-Järve põlevkivitööstuskompleksist kulgev soojustrass saab alguse VKG Energia OÜ põhjajaamast ning läheb läbi Käva, Sompa ja Tammiku Ahtmes asuvasse Pargi soojusvõrgu baasi.

Peaaegu 18 km pikkuselt kulgeva topelttoru süsteemi abil hakatakse varustama Kohtla-Järve Ahtme linnaosa ja Jõhvi valda põlevkivi ümbertöötlemisest ülejääva soojusega, mis on tunduvalt odavam hetkel piirkonnas kasutatud maagaasist.

Kohtla-Järvelt Ahtmesse kulgeva toru projekt sai alguse 2006. aasta augustis, mil VKG Energia OÜ ostis kohaliku soojatootmis– ja jaotusettevõttest Kohtla-Järve Soojus AS 40 protsendilise osaluse. 2011. aasta märtsis ostis keemiakontsern ülejäänud 60 protsenti ettevõtte aktsiatest ning käivitas soojatrassi ehituse ettevalmistustööd.

Magistraali ehitus on kavas lõpetada 2012. aasta lõpus, trassi käivitus toimub jaanuaris 2013. Regiooni soojusega varustamise garanteerib lisaks trassile ka reservkatlamaja, mis käivitati 2011. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles