Türklased pahased General Motorsi peale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabid.
Saabid. Foto: SCANPIX

Türgi investeerimisfirma Brightwell Holdings võttis tagasi oma pakkumise pankrotistunud autotootja Saabi ostmiseks, kuna viimase endine omanik General Motors ei ole valmis koostööks.

«Võtsime pakkumise tagasi. Me ei saa GMi suhtumise pärast jätkata,» sõnas investeerimisettevõtte juhatuse liige Zamier Ahmed ajalehele Dagens Industri.

Möödunud kuul rääkis Ahmed AFP-le, et firma kavatseb osta kõik Saabi aktsiad ning palgata tagasi suurema osa Saabi endistest töötajatest, vahendab The Local.

Eile teatas Ahmed aga, et läbirääkimised General Motorsiga on lõppenud. Viimane on varem blokeerinud ka Saabi müügi hiinlastele. Nimelt kuuluvad GM-le Saabi tehnoloogialitsentsid, milleta autosid toota ei saa.

GM omandas 50-protsendilise osaluse Saabis 1990. aastal ning kümme aastat hiljem oli ettevõtte ainuomanik. 2010. aastal müüs pankroti äärel virelev GM firma edasi Hollandi sportautode tootjale Spyker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles