Prantsuse presidendikandidaat tahaks rikastele 75-protsendilist tulumaksu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande
Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse sotsialistide favoriit presidenditoolile, Francois Hollande on öelnud, et rikkad peaksid maksma 75-protsendilist tulumaksu.

Kui ta peaks valituks saama, siis lubas Hollande kaotada Nicolas Sarkozy kehtestatud maksusoodustused. Lisaks sellele kehtestaks ta neile, kelle sissetulek ületab aastas miljon eurot, 75-protsendilise tulumaksu, vahendab BBC.

Hollande poliitilised vastased mõistsid taolise arvamuse aga hukka. Prantsusmaa parempoolse lehe Le Figaro kinnitusel tuli aga Hollande sõnavõtt üllatusena ka tema toetajatele. Hiljem muutis ka Hollande oma seisukohta leebemaks. Nimelt sõnas ta, et see, kui jõukad prantslased nõustuksid riigi jaluleaitamiseks rohkem makse maksma, oleks patriootlik tegu.

Arvamusküsitlused aga näitavad, et vahe sotsialistide kandidaadi ja riigi senise presidendi Nicolas Sarkozy vahel on vähenemas.

Jõukamate kodanike maksustamine on olnud senises valimiskampaanias teravalt üleval. Paraku võiks taoline otsus aga need, kes peaksid kõrget tulumaksu maksma, piiri taha Šveitsi peletada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles