Seli: uued nõuded lõpetaksid Peterburi-Tallinna senise laevaliikluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Sadama nõukogu arutas oma teisipäevasel koosolekul Peterburi-Helsingi-Stockholmi-Tallinna laevaliinil märtsist kehtima hakkavaid senisest karmimaid piiriületusnõudeid, mis sadama nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul lõpetaksid jõustumisel sellisel kujul laevaliikluse Venemaa, Eesti, Soome ja Rootsi vahel.

«Muudatuste rakendamine vähendab suure tõenäosusega oluliselt nii reisijate huvi kui ka reisimise võimalusi antud laevaliinil,» selgitas Seli.

Eesti, Soome ja Rootsi piirivalve on kokku leppinud, et alates märtsist hakatakse igas laevaliinile jäävas sadamas kontrollima kõiki reisijaid nii laeva saabumisel kui lahkumisel. Praeguse St. Peterline'i graafiku järgi peaksid Peterburis reisi alustavad inimesed, kes soovivad reisi jooksul väljuda kõigis külastatavates sadamates Helsingis, Stockholmis ja Tallinnas, seisma uue korra järgi piirikontrollis kaheksa korda, teatas Tallinna Sadam.

Arvestades, et ühe inimese piirikontrollile kulub minimaalselt üks minut, siis kulub Tallinna Sadama hinnagul 2000 reisija piirikontrolli läbimiseks ühes suunas Tallinnas juba ainuüksi 4–4,5 tundi. Peale selle eeldab muudatuse sellisel kujul sisseviimine Venemaa kodanikest reisijatele mitmekordset Schengeni viisa olemasolu.

Sadama nõukogu arvates tuleks jätkata praeguse piirikontrolli põhimõttega, kus reisijaid kontrollitakse Schengenisse sisenemisel ja Schengenist väljumisel, aga liikmesriikide vahel kontrolli ei toimu.

«Meie hinnangul on Tallinna-Peterburi laevaliinil suur potentsiaal, arendamaks Eesti turismimajandust ja kahe riigi vahelisi suhteid laiemalt. Näeme antud liinidel lähitulevikus potentsiaali toomaks Eestisse kuni miljon täiendavat turisti,» lisas Seli. Eelmisel aastal reisis Tallinna-Peterburi liinil 114.000 reisijat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles