Kohus määras Werol Tehastele ajutise pankrotihalduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werol.
Werol. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu maakohus määras teisipäeval ASi Werol Tehased ajutiseks pankrotihalduriks Toomas Saarma, avalduse Weroli pankroti väljakuulutamiseks esitas kohtule teravilja- ja rapsikasvatajate põllumajandusühistu Kevili.

Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm ütles BNSile, et pankrotihaldur peab kohtule hiljemalt 26. märtsiks esitama kirjaliku aruande ja arvamuse.

Põllumajandusühistu juhatuse liige Marek Linnutaja on varem BNSile öelnud, et talle teadaolevalt on pankrotiavaldust ette valmistamas ka Oilseeds Trade.

Werol Tehaste suuremad võlausaldajad on Linnutaja sõnul veel Baltic Agro ja Letofin Trading ning kokku ulatub nelja suurima võlausaldaja nõue firma vastu üle kolme miljoni euro. Linnutaja sõnul tekkisid Werol Tehastel makseraskused juba tunamullu ning eelmisel aastal firma maksekäitumine ei paranenud.

Linnutaja sõnul on rapsitootjad ja põllumehed müünud suurema osa oma rapsikogusest Eestist välja, kuna nende usaldus Werol Tehaste vastu on kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles