EKP peatas Kreeka võlakirjade aktsepteerimise laenutagatisena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi ja Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos 20. veebruaril Eurogrupi kohtumisel Brüsselis.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi ja Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos 20. veebruaril Eurogrupi kohtumisel Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpank (EKP) teatas täna, et peatab ajutiselt Kreeka riigivõlakirjade aktsepteerimise pankade laenutagatisena, kui reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) oli esmaspäeval öelnud, et Kreeka on valikuliselt maksejõuetu.

Selle otsuse tegi EKP nõukogu, seisab keskpanga avalduses.

Esmaspäeval kuulutas Standard & Poor's Kreeka valikuliselt maksejõuetuks ( selective default), kui pangad nõustusid maha kirjutama enam kui poole nende valduses olevate Kreeka võlakirjade väärtusest.

S&P Kreekale antud reiting CC on juba prahireitingu tasemel, kui Kreeka on vältinud tegelikku maksejõuetust kreeditoride vabatahtliku võlakohustuste mahakandmisega.

Kreeka võlakirjad on laenu tagatisena aktsepteeritavad jälle ilmselt märtsi keskpaigast, kui Kreeka ja erainvestorite võlakirjavahetustehing on lõpule viidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles