Eesti Energia loodab sel aastal enamuse Jordaania projektist müüa

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on keskmine palk tõusnud energiasektoris, kus saab tööd aga vaid üks protsent eestimaalastest.
Kõige enam on keskmine palk tõusnud energiasektoris, kus saab tööd aga vaid üks protsent eestimaalastest. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia tahab veel sel aastal leida lõpule viia Jordaania põlevkivielektrijaama hanke ja leida investorid, samuti valmistab firma ette USA põlevkivivaru kasutamist ja Visaginase tuumaelektrijaama.

Riikliku energiafirma osalus Jordaania projektis kahaneb seejärel umbes 10 protsendini, kinnitas Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik esmaspäeval ajakirjanikele.

Varasema info põhjal plaanib Eesti Energia Jordaaniasse 900 MW elektrijaama. Eesti Energia müüs eelmisel aastal 11-protsendilise osaluse Jordaania projektis ja kaasas kaks investorit. Praegu hoiab Eesti Energia projektis kahe kolmandiku suurust osalust. 30 protsenti projketist kuulub Malaisia firmale YTL Power International Berhad ja viis protsenti Near East Investmentile.

«Kui lehte lugeda, siis võtame kodutarbijalt ja viime Jordaaniasse, tegelikult on vastupidi: kasumi võtame vabaturult ja investeerime Eestisse,» lausus Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Liive oli nõus Leedu tuumajaama projekti kohta ütlema vaid seda, et läbirääkimised käivad ja Eesti Energia on tuumajaama võimalik partner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles