Saksa parlament hääletab Kreeka abipaketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa parlament kiidab Kreeka abipaketi esmaspäevasel hääletusel peaaegu kindlasti heaks, hoolimata kasvavast survest Angela Merkelile «lõpetada see hullumeelne rahaloopimine».

Kuna vähemalt kümmekond Merkeli paremtsentristliku koalitsiooni saadikut on lubanud päästepaketi vastu hääletada, võib kantsler sõltuda 130 miljardi euro suuruse paketi heakskiitmisel opositsiooni toetusest. Debatt algab  parlamendis kell 15.00 (16.00 Eesti aja järgi), hääletus toimub õhtul.

Kui koalitsioonisaadikutest üle 20 otsustab päästepaketti mitte toetada, võetakse see vastu vaid opositsiooni toel. Opositsioonilised sotsiaaldemokraadid ja rohelised on lubanud paketti toetada, kuid Merkeli jaoks oleks tegemist alandava lüüasaamisega, mis analüütikute ja opositsioonijuhtide hinnangul seaks kahtluse alla koalitsiooni võime püsima jääda.

Merkel vajab abipaketi vastuvõtmiseks 620-kohalises parlamendis 311 häält. Koalitsioonil on parlamendis 330 saadikut.

Pühapäeval avaldatud arvamusküsitluse kohaselt on päästepaketi vastu 62 protsenti sakslastest, seda toetab 33 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles