Allikas: G20 koostab eurotsoonile kahe triljoni dollarilist abipaketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G20 koostab eruotsoonile kahe miljardi dollarilist abipaketti.
G20 koostab eruotsoonile kahe miljardi dollarilist abipaketti. Foto: SCANPIX

Mehhiko pealinna kogunenud maailma G20 riikide esindajad koostavad avaldust, milles lubatakse luua eurotsooni võlakriisi lahendamiseks kahe triljoni dollari suurune hädaabifond, edastas uudisteagentuur eFX anonüümse allika teatel.

Arutusel on lahendus, mille kohaselt euroriigid suurendavad oma abifondi miljardi dollarini. Selleks tuleks ühendada Euroopa kaks fondi Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) ja Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM).

Lisaks suurendab Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) oma fondi 360 dollarilt 600 miljardile.

G20 eesmärk on jõuda eurotsooni võlakriisi lõpliku tulemüüri kokkuleppeni G20 juunikuisel tippkohtumisel või veelgi varem, kinnitas allikas.

Tuleb luua kindel tulemüür, mis väldiks kriisi levimist mujale maailma, kinnitasid USA rahandusminister Timothy Geithner ja OECD peasekretär Angel Gurria.

Saksamaa on jäänud seni ettevaatlikule seisukohale. Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble kinnitas, et ei ole majanduslikult otstarbekas pumbata lõputult raha päästefondidesse või sundida Euroopa Keskpanka raha juurde trükkima, edastas AFP.

Schäuble sõnul teeb Euroopa oma otsuse märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles