Iraan eitab Kreeka naftatarnest keeldumist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraan eitab Kreeka naftatarnest keeldumist.
Iraan eitab Kreeka naftatarnest keeldumist. Foto: SCANPIX

Iraan eitas pühapäeval oma uudisteagentuuri varasemat teadet, et keeldus vastuseks Euroopa Liidu sanktsioonidele müümast Kreekale 500 000 barrelit toornaftat.

«Iraan pole muutnud tarneid ei Kreekale ega ühelegi teisele riigile. Tarnegraafikut pole muudetud,» ütles naftaterminalide ettevõtte direktor Pirouz Mousavi uudisteagentuuri ISNA vahendusel.

Uudisteagentuur Fars teatas pühapäeval allikat täpsustamata: «Naftatankerid, mis pidid toimetama 500 000 barrelit Iraani naftat Kreeka naftatöötlemiskeskusse, pidid tühjade kätega tagasi pöörduma, sest Iraan keeldus naftatarnest.»

Euroopa Liit otsustas vaidluse tõttu Teherani tuumaprogrammi üle jaanuaris peatada alates 1. juulist toornafta sisseveo Iraanist.

Iraani naftaminister teatas 4. veebruaril, et islamivabariik lõpetab nafta väljaveo «mõnesse» Euroopa riiki. Eelmisel nädalal peatas Teheran toornafta müügi Briti ja Prantsuse firmadele.

Euroopa Komisjon on kinnitanud, et ühendust ei ähvarda Iraani toornaftaekspordi peatamise korral naftapuudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles