Eestist sai rahvusvahelise põllumajandusliku abi andja

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia näljahädalised.
Somaalia näljahädalised. Foto: SCANPIX

Eestist sai sel nädalal Rahvusvahelise Põllumajanduse Arengu Fondi (International Fund for Agricultural Development, IFAD) liige, mis annab meile põllumajandusministeeriumi sõnutsi võimaluse panustada arenguriikide stabiilsuse tagamisse.

«Viimastel aastatel on märkimisväärselt tõusnud põllumajandusliku abi ülemaailmne tähtsus ja toiduainete hindade kõikumine mõjutab selle trendi jätkumist,» ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. «Põllumajandusministeerium soovib jagada rahvusvahelist vastutust ja panustada võimaluste piires toiduainetega kindlustatuse, keskkonnasäästliku põllumajanduse ja maaelu arenguga seotud probleemide lahendamisse,» selgitas Seeder.

IFADi president Kanayo F. Nwanze sõnade kohaselt muutub iga IFADi kaudu rakendatud dollar kuuekordseks ja võimendab oluliselt panustatava abi mõju.
 
Eesti ettevõtetel on nüüdsest võimalus osaleda võrdselt teiste fondi liikmetega kaupade, teenuste ja konsultatsioonide hankimiseks korraldatud projektikonkurssidel.
 
IFADi eesmärgiks on vaesuse vähendamine arenguriikide maapiirkondades finantseerides projekte põllumajanduse arendamiseks. 1976. aastal asutatud ÜRO eriorganisatsioon on seniste tegevusaastate jooksul investeerinud 12 miljardit USA dollarit 860 projekti ja programmi, mis on mõjutanud ca 370 miljonit väga madala sissetulekuga maapiirkonna elanikku. 
 
IFADisse kuulub alates tänasest 169 riiki, sealhulgas OPEC ja OECD liikmesriikidest doonorriigid ja arenguriigid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles