Swedbank: anname firmadele raha, kuid laenusoove on vähem

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Swedbanki kinnitusel ei vasta tõele avalikkuses leviv väide, justkui pangad ei annaks ettevõtetele enam laenu - paraku on aga vähe oma ärisse investeerimisega seotud laenusoove.


Swedbanki ettevõtete panganduse tegevdirektor Artjom Sokolov rääkis eilsel pressikonverentsil, et kui avalikkus räägib praegu sellest, et pangad ei anna raha, siis tegelikult pole see nii. «Me anname raha, soovi on vähem,» nentis ta.

Sokolov märkis, et 2008. aasta teisel poolel sõlmis Swedbank ettevõtetega 10,6 miljardi krooni ulatuses uusi laenulepinguid, millest umbes 5 miljardit jäi viimasesse kvartalisse, kui kogu majandust nähti juba mustades toonides.

Samas tõi ta välja, et oma ärisse investeerimisega seotud laenusoove võis samal ajal näha väga vähe. Ettevõtjatel on tema sõnul hirm ning ärimahtude langemise tõttu ollakse keskendunud pigem palkade kärpimisele, koondamisele, töö efektiivsemaks muutmisele.

Krediidikõlbulikku klienti on Sokolovi sõnul üha raskem leida. Samuti märkis ta, et Swedbank on teiste pankadega võrreldes konservatiivsem ning võtab endale suurema julguse kliente valida, ei võta iga projekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles