PWC: tippjuhid loodavad kriisist kolme aastaga välja tulla

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PricewaterhouseCoopers.
PricewaterhouseCoopers. Foto: NOAH SEELAM/AFP

Audiitorfirma Pricewaterhouse Coopersi (PWC) tippjuhtide seas läbiviidud uuringust selgus, et kui lähema aasta jooksul positiivseid arenguid majanduses ei oodata, nähakse majanduskriisi lõppu kolme aasta jooksul.


Uuringut Vikerraadio hommikuprogrammis tutvustanud PWC juhi Ago Vilu sõnul oli taoline tulemus üllatav, kuna varasemad uuringud on näidanud, et tippjuhid näevad positiivseid arenguid just lähema aasta jooksul ning kolmeaastane prognoos on tumedam.

Vilu sõnul on kõige pessimistlikumad tippjuhid USAs ja Lääne-Euroopas, samas kui vähemarenenud riikides ollakse optimistlikuma.

Nii USAs, Jaapanis kui enamikus Lääne-Euroopa riikides ootab käibe kasvu 2009. aasta jooksul vähem kui 15 protsenti vastanuist. Arenevates riikides on säilinud pisut enam optimismi - nii peab lühiajalist kasvu tõenäoliseks tervelt 70 protsenti India, 33 protsenti Brasiilia, 30 protsenti Venemaa ja 29 protsenti Hiina juhtidest, kuid ka nendest riikides on langus varasema optimismiga märgatav.

Firmajuhi sõnul on teine muutus, mis üle tuhande tippjuhi seas läbi viidud uuringust selgus, see, et kui varem kartsid juhid liigset valitsuse sekkumist, siis nüüd mitte nii väga. «Valitsuse sekkumine on hea, kuid peaks piirduma minimaalse vajalikuga,» sõnas Vilu, lisades, et kardetakse ka valitsuse ülereageerimist kriisile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles