Üle 55 000 deklareerija saab tulumaksu tagasi juba täna

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel saavad täna tulumaksu tagasi need esimesed tulu deklareerijad, kes esitasid oma deklaratsiooni elektrooniliselt ja kelle deklaratsioon ei vajanud täiendavat kontrolli.

Nagu MTA on varem korduvalt kinnitanud, on esimeste tulumaksu tagasisaajate seas need inimesed, kes esitasid ka oma eelmise, 2010. aasta tuludeklaratsiooni õigel ajal ja kellel ei olnud ajavahemikul 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012 maksuvõlgasid.
 
MTA edastab täna tulumaksu tagastamiseks pankadele maksekorraldused, mille alusel kannavad pangad raha inimeste kontodele. Tulumaksu saavad kätte esimesed 55 664 maksumaksjat summas 15 miljonit eurot.
 
«Oleme küll lubanud alustada tulumaksu tagastamisega hiljemalt 28. veebruaril, kuid kuna meil on nii palju õiguskuulekaid maksumaksjaid, kes tegid e-deklaratsiooni ära kohe esimestel päevadel, siis otsustasime nende ootusi täita,» ütles MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde .

Tema sõnul saab amet nii ka tagastamise koormust hajutada, sest iga toiming võtab omajagu aega.
 
Täna lõunaks  oli elektrooniliselt ja paberil kokku esitanud tuludeklaratsiooni 379 900  inimest. Nende alusel kuulub tagastamisele 67,2 miljonit eurot ja juurdemaksmisele 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles